Tak będzie wyglądało nowe audi!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tooctavka
    Classic
    • 2005
    • 35

kurde ja się dopiero do forum dorwałem zapierdalanka mnie ominie :confused
  • bernardo
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1083

Prototyp cross coupe quattro to trzy auta w jednym, do smaku doprawione technologią. Samochód zapowiada model Q5. Teraz oglądają go w Szanghaju, ale jesienią pojawi się w Europie. Zwarty i gotowy do produkcji.

Atletyczna bryła ma 4.38 m długości, 1.60 m wysokości i 1.82 m szerokości. W wyglądzie widać detale z najnowszego coupe A5, wielkiego SUV-a Q7 a nawet koncepcyjnego shooting brake. Wyraziście i chłodno, ale może się podobać.

Pod spodem dwulitrowy TDI - 204 KM mocy i 400 Nm momentu obrotowego. Paliwo podaje system common rail przez piezoelektryczne wtryskiwacze. Spaliny oczyszcza rewolucyjny zespół filtrów Bluetec.

Napęd quattro obsługuje sprzęgło typu haldex. Jak działa? Na dobrej drodze moc nakręca jedynie przednią parę kół, tylna zostaje dołączona automatycznie np. w przypadku wykrycia poślizgu przodu.

Skrzynia? Dwusprzęgłowy S-tronic zmienia biegi bezszelestnie i w mgnieniu oka. Hamulce? Ceramiczne z systemem osuszania.

Jednak najciekawszy jest system MMI. To dzięki niemu kierowca ma "rządzić" autem. Zmieni nastawy zawieszenia, charakter silnika a nawet długość biegu w trybie automatycznym.

Jak działa? Wystarczy ustawić pokrętło na jedną z trzech pozycji. Myśląca procedura "dynamic" to kompromis między komfortem a osiągami.

Tryb "sport" usztywnia zawieszenie i wyostrza zmysły silnika. S-tronic szybciej redukuje biegi w ustawieniu manualnym, a na "automacie" zrzuca przełożenia przy większych obrotach.

Pozycja "efficiency" - zmienia auto w oazę spokoju. Zawieszenie mięknie a skrzynia biegów i silnik działają subtelnie. By nie przeszkadzać kierowcy samochód łączy się nawet z satelitą (nawigacja) i automatycznie wykrywa zakręty przed którymi stosownie wcześniej zwalnia. Efekt? Mniejsze spalanie, nawet o 20 procent w porównaniu do trybu "dynamic".

Ile z tych dobrodziejstw przyjedzie w Q5? Odpowiedź poznamy na wrześniowym salonie we Frankfurcie. Wtedy Audi pokaże produkcyjną wersją tego auta. Nie powinna mocno odbiegać od cross coupe quattro z naszej galerii. Zapraszamy.

[dziennik.pl] - link
    aczkolwiek...
    NajtFukinPatrol North-West
    Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
    WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Niemalze, szyty na moja miare.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• NEOrADEk
        L&K
        • 2005
        • 1469

Piękny jest!

[ Dodano: Pon 23 Kwi, 07 13:58 ]
        A tu jeszcze parę fotek:
        Załączone pliki
        O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
        "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• Bouli
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 739

damm, she's hot :diabelski_usmiech
          Bouli
          Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
          Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
          Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• brandO
            Rider
            • 2006
            • 624

wyrąbiście dobry w czosnek :P
            auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
            Time is up...
            Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

a ja powiem tak może bedzie tak wyglądało jako koncept na salonach bo w produkcji przyjdzie księgowy i wszytko spieprzy
              za to ostatnio oglądałem s8 do tej pory sie ślinie na samą myśl o tym aucie

Komentarz

• Janusz
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 598

nic dodac nic ujac to auto jest DE BEST no coz pomarzyc dobra sprawa ...

Komentarz

Pracuję...